Documentatieverzamelingen

De heemkundevereniging heeft in de loop der jaren een aantal collecties opgebouwd die van belang zijn voor de geschiedenis van het werkgebied; de plaatsen Swalmen, Beesel-Reuver en Belfeld. Bovendien ondersteunen ze de activiteiten van de diverse werkgroepen. De documentatieverzamelingen zijn in het verenigingslokaal ter inzage of zoals de bidprentjes en een deel van de fotocolletie via deze website te raadplegen. De belangrijkste collecties zijn de bibliotheek, het fotoarchief, archiefstukken van verenigingen, bedrijven of particulieren en de genealogische documentatie.

De heemkundevereniging verzamelt ook allerlei gebruiksvoorwerpen. Inmiddels hebben we de beschikking over een uitgebreide collectie keramiek, oude landbouwwerktuigen, volkskundige voorwerpen, onderwijsmateriaal en een collectie archeologie. Om deze collectie goed te onderhouden is hulp welkom.

Opsporing verzocht

Bezit u plaatselijk materiaal dat in een van bovenstaande verzamelgebieden thuishoort dan is de heemkundevereniging bereid om die stukken in haar documentatie op te nemen. Gooi oude foto's, archiefstukken, bidprentjes etc. daarom niet weg, maar schenk ze aan de vereniging! U doet u er veel mensen een plezier mee.

Doorzoek de mediabank

Doorzoek de bidprentjes

 

Begunstigers

Technologiesponsor