Werkgroep Dorpsgidsen Reuver

Rondleidingen in Reuver en Offenbeek

Maas- en Swalmdal verzorgt al sinds 1987 rondleidingen op Open Monumentendag en de jaarlijkse herfstwandeling kent al vele jaren een trouw publiek. Daarnaast bestaan er een tweetal gidsenwerkgroepen voor het dorp Beesel en het Brits Munitiedepot vlak over de Duitse grens bij Offenbeek. Het 100-jarig bestaan van buurtvereniging Liëuwe in 2018 was aanleiding om enkele wandelingen te organiseren die langs historische plekjes in de jubilerende buurtschap leidden. Al deze positieve ervaringen leidden in 2020 tot de oprichting van een werkgroep ‘dorpsgidsen Reuver’, waarin natuurlijk ook aandacht is voor Offenbeek.

Aanbod
Vanaf 2023 is de keuze om ergens in de beide kerkdorpen te gaan wandelen uitgebreid. Een dorpswandeling in Reuver voert de deelnemers langs bekende en juist ook onbekende punten waar de geschiedenis van het dorp werd geschreven. Bij een wandeling door beschermd dorpsgezicht Ronckenstein ligt de nadruk vooral op het ontstaan en de ontwikkeling van dit rustieke gehucht. Voor een rondgang door de buurtschap Leeuwen kan tevens worden gekozen voor bungalowpark De Lommerbergen als vertrekpunt. Inmiddels heeft de werkgroep ook rondleidingen verzorgd voor statushouders die hun nieuwe woonomgeving beter willen leren kennen.

Wandelen op maat
De dorpsgidsen van Reuver verzorgen jaarlijks diverse ‘standaard’ wandelingen die via de plaatselijke media worden aangekondigd. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om een wandeling ‘op maat’ te laten verzorgen. Samen met één van onze gidsen geeft u zo een bijzondere invulling aan bijvoorbeeld een familiedag of bijeenkomst.

Deelname aan de reguliere wandelingen kost € 2,50 per persoon. Bij maatwerk vragen we € 40 voor een groep tot maximaal 20 personen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Jan Moors: dorpsgidsenreuver@maas-enswalmdal.nl, tel. 077-4743308.

 

 

Begunstigers

Technologiesponsor